Na een succesvol eerste seizoen, dat met een 8,6 werd beoordeeld, bieden wij ook vanaf dit najaar weer technische workshops, producttrainingen en verkooptrainingen aan in het Shimano Benelux Training Center in Nunspeet.

Hieronder een korte beschrijving van de trainingsaanbod 2018-2019. Voor meer getetaileerde informatie, zie onze BROCHURE.

SHIMANO STEPS City/Trekking

SHIMANO STEPS E-MTB

SHIMANO Comfort

SHIMANO Mountainbike

SHIMANO Road

Werkplaats Rendement

Retail Fundamentals

bikefitting.com

Social Media

Arrangementen

 

SHIMANO STEPS City/Trekking 

Sinds de introductie van SHIMANO STEPS in 2014 maken we serieuze stappen in het e-bikesegment. Wereldwijd omarmen steeds meer fietsfabrikanten onze stille, krachtige en comfortabele elektrische ondersteuning. Ook in Nederland en België blijft de opmars van SHIMANO STEPS niet onopgemerkt. Niet bij de industrie, niet bij de vakhandel en zeker ook niet bij de consument en dus ook niet in uw werkplaats. Upgrade daarom altijd de vakkennis van uw technici, zodat uw klanten met een tevreden gevoel blijven fietsen.

Inschrijfkosten: € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

SHIMANO STEPS E-MTB

Als er één e-bikesegment is waarin het uiterste gevergd wordt van de elektrische ondersteuning, dan is dat wel het e-MTB segment. Onder soms extreme omstandigheden moet de techniek offroad blijven presteren. Dat SHIMANO STEPS niet voor een kleintje vervaardigd is, blijkt wel uit de positieve testresultaten van toonaangevende MTB-magazines. Maar extreme belasting vraagt ook om meer onderhoud, waarbij deskundigheid belangrijk is. Training en onderhoud van de e-bike kennis bij technici is van cruciaal belang.

Inschrijfkosten: € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

SHIMANO Comfort

Fietsplezier wordt in grote mate bepaald door het comfort dat een fiets te bieden heeft. Doorslaggevend voor comfort is het algemene gebruiksgemak van de fiets. Consumenten willen gewoon opstappen en zorgeloos wegrijden, zonder onderweg geïrriteerd te worden door slecht werkende, krakende of piepende componenten. Versnellingsnaven zoals Alfine en Nexus, al dan niet in combinatie met de elektronische Di2-schakeling, dragen in grote mate aan bij aan dat ultieme comfortabele gevoel. Niet alleen omdat ze nauwkeurig en accuraat schakelen, maar ook omdat ze in hoge mate onderhoudsarm zijn en voor probleemloos fietsplezier zorg dragen.

Inschrijfkosten: € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

SHIMANO Mountainbike

 

Mountainbike-ontwikkelingen staan nooit stil. Ook zonder elektrische ondersteuning rukt de elektrotechniek op de conventionele, niet-aangedreven MTB op. De grote voordelen van nauwkeurig en supersnel elektronisch schakelen met Di2, nu ook draadloos in combinatie met bluetooth configureren, worden steeds vaker onderkend. De introductie van de nieuwe XTR-groep brengt het high-tech-gehalte van conventionele MTB’s naar een ongekend hoog niveau. Maar niet alleen dat, ook de ontwikkelingen op het gebied van remmen, schakelen en sturen staan nooit stil. Die productgroepen verdienen en verlangen gespecialiseerde know-how bij technici voor goede reparaties en onderhoud.

Inschrijfkosten:  € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

SHIMANO Road

Op het gebied van Road heeft Shimano natuurlijk een naam hoog te houden. Onze racecomponenten zijn ontworpen in nauwe samenwerking met de grootste profteams in de internationale wielersport, zodat liefhebbers, amateurs en semi-profs altijd ongehinderd kunnen profiteren van de meest recente high-tech race ontwikkelingen. Of het nou gaat om nieuwe groepen, remmen, wielen, sturen, altijd is het vizier meer dan 100% gericht op fanatieke, getalenteerde en veeleisende sporters, die hun racefiets voor onderhoud uitsluitend toevertrouwen aan goed getrainde, vakkundige monteurs.

Inschrijfkosten: € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

Werkplaats Rendement

De werkplaats heeft in de laatste jaren een steeds belangrijkere rol gekregen binnen de fietsbranche. Vaak is men zich er niet bewust van hoeveel de werkplaats bijdraagt aan het algehele rendement van de onderneming en hoe inkomsten te genereren uit de werkplaats. In samenwerking met Tweewieler Academy, bieden wij deze training aan. Bedoeld voor leidinggevenden en medewerkers van de werkplaats, behandelen we alle belangrijke aspecten die bijdragen aan een efficiente en rendabele afdeling.

Inschrijfkosten: € 200 / € 150 (Shimano Service Center)

 

Retail Fundamentals

In samenwerking met Hamilton Bright, bieden wij de training Retail Fundamentals aan. Deze training heeft als doel uw als retailer te leren om met Category Management een betere winkelvloer inrichting, schapinrichting en ondersteuning op de winkelvloer te creëren. Hamilton Bright geeft u adviezen op basis van bewezen concepten en ervaringen uit andere branches.

Inschrijfkosten: € 200 / € 150 (Shimano Service Center)

 

bikefitting.com

Door middel van een statische fietsmeting kunt u de klant gedetailleerd maatwerk bieden. Daarbij gaat het niet alleen om de juiste framemaat, maar ook om de juiste afstelling van zadel- en stuurhoogte. Een optimale zitpositie maakt dat klachten als rug- of zadelpijn uitgesloten of tot een minimum beperkt worden. Een professioneel statisch meetsysteem is bovendien een perfect marketing instrument om klanten aan uw als dealer te binden. Want wanneer u goed advies geeft, gebaseerd op de meetgegevens, zal die klant veel minder snel voor een andere winkel kiezen, waar hij misschien goedkoper uit is. Puur vanwege het feit dat hij zo goed geholpen is en veel aandacht gekregen heeft.

Inschrijfkosten: € 125 / € 75 (Shimano Service Center)

 

Social Media

* Exclusief voor Shimano Service Centers.

In deze praktische workshop leren we hoe succesvol uw eigen socialmediakanalen in kunt zetten om bijvoorbeeld meer traffic naar uw winkel te genereren. Ook leggen we uit hoe Shimano u hierbij kan helpen. Tijdens de cursus gaan we in op hoe u snel en eenvoudig eigen content (foto’s en video’s) kunt maken. We zullen dit tijdens de workshop ook daadwerkelijk gaan oefenen. Lessen die u eenvoudig in uw eigen winkel in de praktijk kunt brengen. Verder staan we stil bij Shimano Social Publishing, een tool die we speciaal hebben ontwikkeld. Daarin vindt u alle content die we voor u maken en die u met één klik op de knop kunt delen op uw eigen socialmediakanalen.

Voor de cursisten die vorig jaar de socialmediacursus al hebben gevolgd: de inhoud is volledig vernieuwd. Ook voor u kan het dus interessant zijn om weer langs te komen.

Inschrijfkosten: € 75 (Shimano Service Center)

 

Arrangementen

In deze combinatietraining, krijgt u op de eerste dag een basistraining fietsonderhoud en Shimano-producten en op de tweede dag een specifieke producttraining. Er zijn twee arrangementen beschikbaar in het najaar: 

Arrangement Basis/Road: op de tweede trainingsdag zal een volledige SHIMANO Road-training worden gegeven. 

Arrangement Basis/STEPS: Op de tweede trainingsdag wordt een combinatietraining gegeven over STEPS City/Trekking en STEPS E-MTB. 

Inschrijfkosten € 200 / € 125 (Shimano Service Center)

Combineer uw arrangement eventueel met een overnachting in Nunspeet. Meer informatie hierover aanvragen kan via het inschrijfformulier.

event engineers gezocht
 event engineers gezocht